Те са на възраст от 22 до 52 години и са с различни професии

Доброволното формирование във Велинград празнува днес. Участващите в него са сред най-активните. Техниката на доброволците е закупена с техни средства и ремонтирана от техните ръце.

„Стартирахме преди три години, но не като доброволно формирование, а като офроуд клуб. Началото беше малко трудно. Оборудването ни куцаше”, обясни председателят на Доброволното формирование - Велинград Евгени Янкулов.

 

 

Общината им дарява още една високопроходима машина. Така за отрицателно време се сдобиват с три специализирани автомобила. „Всичките ни дрехи - обувки, дихателни маски, каски и противопожарни дрехи са закупени от държавния бюджет”, добави Янкулов.

Евгени ръководи доброволците от Велинград. Има собствено производство за дървени пелети, но голяма част от времето си посвещава не на бизнеса, а на обществената кауза да помага. „Участвали сме в много акции - издирване на изчезнали хора. Потушаване на горски пожари -многократно”, уточни председателят на Доброволното формирование.

Доброволците са на възраст от 22 до 52 години и са с различни професии. Сред тях има мебелист, автомонтьор, електротехник, икономист, IT специалист, търговец и лекар.

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.