Вижте какво разказа собственичката на смазаната кола

Голяма скала се срути върху автомобил в Смолян. Предотвратен е и последващ инцидент с полицаите, които са дошли да обезопасят мястото. Собственичката на смазания автомобил Софка Бандева разказа за „Здравей, България” за случилото се.

Камъни паднаха върху кола, в която пътувала бременна жена (СНИМКИ)

„Докато вечеряхме, комшийката ми се обади и каза, че е паднал голям камък върху колата на сина ми. Отидохме веднага, видяхме какво се е случило и се обадихме на 112. Докато дойдат екипите премахнахме другите коли, за да няма друг инцидент”, каза тя.

„Като дойдоха полицаите, започнаха да правят кадри за щетите на колата, чу се шум и падна голям камък. За секунди щеше да стане по-голям инцидент и камъкът щеше да затисне полицая”, разказа Бандева.

Срутище блокира Искърското дефиле (ВИДЕО+СНИМКИ)

По думите й и преди на мястото е имало подобни инциденти. „Сложена е мрежа, но то я е много тънка и не може да спре такива големи камъни.  Трябва да се издигне стена, за да може ако падне камък – да остава зад нея и да не пада на улицата”, каза тя.

Още по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.