Коментар на политолога Стойчо Стойчев и юриста Лидия Даскалова

Очакванията към новите управляващи станаха твърде високи. Около това мнение се обединиха в ефира на „Твоят ден” политологът Стойчо Стойчев и юристът Лидия Даскалова.

„Очакванията към Кирил Петков не бяха твърде високи. Това предполагаше да не се дават големи обещания. Стана обратното, дадоха се сериозни заявки, което и повиши очакванията към управлявщите. Това ненужно може да вкара кабинета в криза с доверието. Не беше нужно и на Царя да дава обещания за 800 дни, но го направи и видяхме какво последва”, обясни Стойчо Стойчев.

Според Лидия Даскалова е твърде рано за обещания, свързани с дългосрочните политики. „Коалицията е разнородна, може да има разминаваме в социалната сфера, здравната, дори икономическата”, каза още тя.

Темата за зеления сертификат скара депутатите (ВИДЕО)

По отношение на дебатите за въвеждането на зелените сертификати в НС политологът коментира, че посланията, които се изпращат не са добри.

„Не може да се показва на хората, че депутатите са богоизбрани и, че за тях правилата не важат”, каза Стойчев.

Лидия Даскалова допълни от своя страна, че пред народните представители, както и пред гражданите са дадени редица опции, като никой не трябва да се чувства ощетен.

„Има вариант за ваксиниране, за направата на тест, за сертификат за антитела- правилата трябва да важат за всички”, обясни още юристът.

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.