Трупът на жертвата бе открит вчера

Задържаха издирвания за жестокото убийство в град Тервел. Във вторник трупът на 45-годишна жена, пребита до смърт с камъни, бе открит на улица в града. Основен заподозрян за тежкото престъпление е бившият й съпруг - Фаредин Ахмед.  Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин за жертвата. Той е направил пълни самопризнания.

Жена беше пребита до смърт в Тервел, издирват извършителя (СНИМКА)

„Мъжът е задържан снощи около 23.30 ч. в жилище, в което е следвало да бъде извършен ремонт от неговия работодател. Заловеният се е занимавал със строителство, имал е ключ от апартамента и се е укрил там. Не са проведени разпити, защото не е бил адекватен. Открит е пиян. Не е оказал съпротива по време на задържането”, заяви окръжният прокурор в Добрич Радослав Бухчев. 

От прокуратурата обясниха още, че има достатъчно доказателства за това, че именно Фаредин Ахмед е извършителят. От камерите в града става ясно, че двамата с жертвата са се движили заедно. Основната версия за тежкото престъпление е ревност.

Към момента мъжът е задържан за срок от 72 часа. За подобен тип престъпление законът предвижда затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотна присъда без право на замяна.  

Пред камерите ни застана и бащата на жертвата. Той сподели, че заловеният многократно е заплашвал дъщеря му. По думите му убийството е извършено заради ревност.

 

Повече от 24 часа след убийството хората в Тервел все още са в шок.

„Шашнахме се. Имаха проблеми двамата, но не очаквахме да се стигне до убийство”, каза съседът Наивсин Мехмед. 

Намериха убита жена в Казанлък (СНИМКА)

Задържаха мъжа, обвинен от бившата си жена в брутално домашно насилие

Жертва на насилие с брутален разказ за преживяното (ВИДЕО)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.