Малката Нелис все още се нуждае от средства за лечение

Преди време 4-годишната Нелис от Велико Търново успя да обедини хиляди в социалните мрежи, които само за 2 седмици събраха сумата от 100 000 евро, необходима за нейното лечение. А днес Нелис е още по-щастлива, защото сбъдна своя мечта. След като разказала на лекуващия си лекар в Истанбул за мечтата си да полети, медикът организирал за момиченцето посещение в симулационния център на турските авиолинии.  

„Когато за първи път каза, че я е заболяло крачето, беше по време на игра с друго детенце. Тогава падна и си помислихме, че е от това”, разказа майката на Нелис.

След падането родителите водят детето на лекар, който отдава болката в крачето на растежа. Когато ситуацията се повтаря обаче, семейството я отвежда в София за допълнителни изследвания.

„Лекарят каза, че има рак. Оттам натаък вече всичко за нас се превърна в един кошмар. Докторът ни каза, че трябва да се направи ПЕТ скенер и химиотерапия. Заяви ни, че дните на малката са преброени”, сподели още майката.

Два месеца след първото оплакване на Нелис, диагнозата тумор на надбъбречните жлези е поставена. Ден след това, семейството заминава за Турция - за второ мнение.

„В началото прогнозите изобщо не бяха добри, защото едва ли не бяхме много закъснели. Тя премина през множество лечения и операции. Всичко стана благодарение на дарителската кампания, която организираха наши близки приятели и роднини”, разказа жената.

Откакто заминали за Истанбул, Ася и Нелис не са се връщали в България. Живеят предимно в болницата там. Днес прогнозите вече са добри, но Нелис има още много битки за печелене. Бори се с помощта на познати и непознати, на родителите си, но на лекарите, които освен да лекуват, сбъдват и мечти.

„Нелис сподели с лекуващия ни лекар, че нейната мечта е да скочи с парашут от самолет. И той каза: "Това ще е малко трудно за изпълнение, но мога да те кача на самолет и да караш", каза жената.

Малко след даденото обещание, Нелис се озовава в симулационния център на турските авиолинии - мястото, където пилотите и стюардесите провеждат своите обучения. А, за да не е сама, й е осигурена и компания - децата от цялото отделение.

Набирането на средства за момиченцето продължава. Ако желаете да помогнете на Нелис, може да го направите като преведе пари по следната банкова сметка. 
УниКредит Булбанк
Банкова сметка: BG25UNCR 7000 1523 5870 59 BIC UNCRBGSF
Pay Pal: save.neliskedova@gmail.com
Във фейсбук групата „Да спасим живота на малката Нели!“ ежедневно се провеждат търгове с различни вещи за каузата.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.