Той обяви това в личния си профил във Facebook

Трусове в БСП. Изпълнителното бюро на партията е поискало Кирил Добрев да бъде изключен. Добрев сам съобщи новината в пост във Facebook.

Решението трябва да бъде взето от Националния съвет на партията. За целта днес е било свикано неприсъствено заседание, като се очаква да станат ясни резултатите от гласуването.

От ръководството на партията обвиняват Кирил Добрев в нарушаване на устава на БСП и по-специално в  открито противопоставяне на решенията на Националния съвет и опити за тяхното проваляне.

Реакцията на Добрев не закъсня. „Изключването от партията е последното убежище на страха. Затова и винаги съм бил против тази мярка по повод на други хора. Е, днес дойде и моят ред да бъда изключен - анонимно, на подпис, с измислени мотиви, без да бъда изслушан. Няма изненада, това ръководство толкова си може", написа в личния си профил във Facebook той.

„Четвърто поколение съм социалист по сърце, не по партийни решения и никой не може да ми извади членството от сърцето. Оставам лоялен на моята единствена партия - БСП. Останалото няма значение”, посочва още Добрев.

 

"За мен това граничи с разпад на партията. Явно на някои хора, конкретно на Корнелия Нинова, демокрацията им е отнела прекалено много, защото с всичките недостатъци на Кирил Добрев, които аз знам, смятам, че това нещо е абсолютно недопустимо в една демократична партия. Считам, че е тежък провал за БСП като цяло. Да изключиш бившия секретар на партията, тоест човек, който има значение за партията - по този начин - той не е кой да е, при свикване с подпис е абсолютна глупост. От тук нататък очаквам доста неща - чудеса могат да се случат", коментира Антон Кутев от БСП. 

След новината за изключването на Добрев - последва вълна от подкрепа от някои негови съпартийци. А от БСП-Перник отговориха на искането - също с искане. За оставката на лидера им Корнелия Нинова и изключването й от партията.

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС