Вижте какви послания отправиха те

България посрещна 2022 година.  Какви бяха политическите оценки и посланията в новогодишната нощ?  Президентът Румен Радев посочи, че страната се намира на оздравителен път. Премиерът Кирил Петков пък изигра за новата година партия шах. В ролята на негов съперник влезе 10-годишният Данаил, представил страната ни по света и спечелил няколко титли по шах.

Президентът: Нека мечтаем по-смело, разумът и моралът ще променят живота ни

„Хора като него същност ни дават надежда, че България може да бъде много по-успешна, много по-надежда и да покажем на света, че можем да сме едни от най-добрите”, заяви Петков.

На метри от Народния театър – от „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев поздрави българите с традиционната си новогодишна реч. „С общите ни усилия България стъпи на нов, оздравителен път. Промените са сложни, старият режим ще се бори да съхрани системата, която гарантира неговата безнаказаност и облаги, но процесът е в ход и нищо няма да може да го спре, ако в него участваме всички ние - с разум, воля и кураж”, каза той.

Корнелия Нинова: Нека 2022 г. да е благодатна за българския народ

Вече в първите часове на новата година дойде и ново поздравление - за това, че България вече 15-та година е част от европейското семейство. „Ние вече не трябва да сме в периферията. Трябва да сме двигател и член, който дава най-добрите си умове за развитието на собствената си държава”, посочи Кирил Петков.

На фона на политическите послания не липсваха и традиционните поздравления от политиците от празничната трапеза.

Борисов: Вкъщи с внуците е най-хубавото време

„Нека да е мирна и здрава за българския народ. Нека 2022 година да е благодатна за българската земя”, каза Корнелия Нинова.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави хората за празника със снимка на своите внуци и двете им кучета.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.