Не пропускайте 4-те филмови заглавия от днес до 9-и януари от 22.00 ч. по KINO NOVA

За втори път филмовият канал на Нова Броудкастинг Груп, съвместно с посолството на Кралство Испания у нас, ще предложи на българските киномани първокласни кинопродукции. От тази вечер до неделя зрителите на KINO NOVA ще могат да се потопят в магията на европейското кино с четири испански ленти в различни жанрове.

„Мисля, че сътрудничеството, което направихме с NOVA миналия път, имаше огромен успех. Преценихме, че телевизията би била най-добрият вариант да представим на българската публика част от испанското кино. Затова решихме, че ще е страхотно да повторим тази инициатива, но този път показвайки не класически филми, а такива с нови режисьори и актьори, и заснети през последните няколко години“, сподели за „Здравей, България“ Негово Превъзходителство Алехандро Поланко, посланик на Кралство Испания у нас.

Селекцията от филми ще насочи вниманието върху ежедневието и проблемите на хората, но ще обърне внимание и върху приликите между българската и испанската култура.

Дни на испанското кино по KINO NOVA от 6-и до 9-и януари

„Смятам, че посланието на съвременните испански филми се доближава изключително много до ситуацията в България. Фокусът му пада върху представянето на ежедневието и проблемите, с които се срещат младите у нас. Другото интересно е общото между испанската и българска култура, и чувството им за хумор. Българските и испанските комедии доста си приличат, което допринася за интереса на зрителите. Важна черта е и черният хумор, който се среща не само при нас, но и при вас“, допълва Негово Превъзходителство.

Подбраните ленти, на които ще можем да се насладим от 6 до 9 януари, са отличени с престижни номинации и награди.

„Избрахме филмите на базата на два основни критерия. Това са нови филми, заснети в периода 2016 и 2021 година. Различни от типичните продукции, които сме свикнали да виждаме всеки ден. Единият критерий беше това да са качествени филми. Филми, селектирани за световноизвестни фестивали, които вече имат спечелени престижни отличия. Другият критерий беше да са от напълно различен жанр. Има трилър, драма, комедия и филм, който се доближава до документален. Искаме да предложим голяма палитра от разнообразие. Искам да благодаря на NOVA, че положи усилие тези четири филма да бъдат показани в оригиналния си вид, на испански език и да бъдат преведени с български субтитри. Това беше важно за нас, за да може да се опознае максимално испанската култура. Освен това придава максимално влиянието на актьорската игра и емоцията, която предават. Надявам се да се насладите на селекцията от филми, които ще може да видите в ефира на KINO NOVA“, коментира посланикът на Кралство Испания у нас.

Старт на поредицата ще даде испанският филм „Преоткриване“ тази вечер от 22.00 ч. по KINO NOVA. Следващите дни предстои да бъдат излъчени още лентите „Вали сняг в Бенидорм“, „Едноокият цар“ и „Кой ни спира“.