Номинациите оповестиха актрисите Росарио Доусън и Ванеса Хюдженс

Гилдията на актьорите обяви номинациите за годишните си награди, предадоха предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

"Домът на Гучи", "Белфаст", "CODA: Дете на глухи родители", "Крал Ричард" и "Не поглеждай нагоре" са номинирани за водещата награда за най-добър актьорски състав във филмовите категории.

Призът за най-добра актриса ще си оспорват Лейди Гага за "Домът на Гучи", Джесика Частейн за "Очите на Тами Фей", Оливия Колман за "Непознатата дъщеря", Дженифър Хъдсън за "Респект" и Никол Кидман за "Да бъдеш Рикардо".

ЗВЕЗДНИ СВАТБИ: Актрисата Лили Колинс и топ модела Джасмин Туукс се омъжиха

Носителят на отличието за най-добър актьор ще бъде избран измежду Уил Смит за "Крал Ричард", Дензъл Уошингтън за "Трагедията на Макбет", Хавиер Бардем за "Да бъдеш Рикардо", Бенедикт Къмбърбач за "Силата на кучето" и Андрю Гарфийлд за "Тик, так...Бум!".

В категорията за най-добра актриса в поддържаща роля са номинирани са Кирстен Дънст за "Силата на кучето", Ариана ДеБоуз за "Уестсайдска история", Катрина Балф за "Белфаст", Кейт Бланшет за "Улицата на кошмарите" и Рут Нега за "Преминаването"("Passing").

В категорията за най-добър актьор в поддържаща роля са номинирани Бен Афлек за "Барът на Тендър", Брадли Купър за "Лакрицова пица", Трой Коцур за "CODA: Дете на глухи родители"", Джаред Лето за "Домът на Гучи" и Коди-Смит Макфий за "Силата на кучето". Коцур е първият глух актьор, който получава самостоятелна номинация от Гилдията на актьорите, отбелязва Асошиейтед прес.

Поредиците "Наследниците", "Историята на прислужницата", "Игра на калмари", "Сутрешното шоу" и "Йелоустоун" пък са с номинации за водещата награда на Гилдията на актьорите за най-добър актьорски състав в телевизионен драматичен сериал.

Снимат продължения на сериалите „Сутрешен блок“ и „Емили в Париж“

Претендентките за приза за най-добра актриса в телевизионен драматичен сериал са Дженифър Анистън за "Сутрешното шоу", Джун Хо-йон за "Игра на калмари", Елизабет Мос за "Историята на прислужницата", Сара Снук за "Наследници" и Рийз Уидърспун за "Сутрешното шоу".

Наградата за най-добър актьор в телевизионен драматичен сериал ще си оспорват Браян Кокс за "Наследници", Били Кръдъп за "Сутрешното шоу", Киърън Кълкин за "Наследници", Ли Джун-дже за "Игра на калмари" и Джеръми Стронг за "Наследници".

Номинираните продукции за най-добър актьорски състав в телевизионен комедиен сериал са "Великата", "Хитрини" ("Hacks"), "Методът Комински", "Само убийства в сградата" и "Тед Ласо".
С номинации за най-добра актриса в телевизионен комедиен сериал са Ел Фанинг за "Великата", Сандра Оу за "Столът", Джийн Смарт за "Хитрини", Джуно Темпъл за "Тед Ласо" и Хана Уодингам за "Тед Ласо".

В Ню Йорк започнаха снимките на продължението на „Сексът и градът“ (ВИДЕО)

В категорията за най-добър актьор в телевизионен комедиен сериал ще се съревновават Майкъл Дъглас за "Методът Комински", Брет Голдстийн за "Тед Ласо", Стив Мартин за "Само убийства в сградата", Мартин Шорт за "Само убийства в сградата" и Джейсън Съдейкис за "Тед Ласо".

Номинациите оповестиха актрисите Росарио Доусън и Ванеса Хюдженс на живо в Instagram. Виртуалното обявяване на кандидатите за отличията се наложи заради ръста на заразените с коронавирус.

Наградите на актьорската гилдия се смятат за солиден индикатор за успех на "Оскар"-ите, тъй като нейните членове са най-голямата група в Академията за кинематографично изкуство и наука.
Церемонията за 28-ите годишни награди ще се състои на 27 февруари в Санта Моника, Калифорния. Тя ще се излъчва от телевизионните канали TNR и TBS.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БТА