Това стана ясно след заседания на местните щабове в двата града

Преустановиха плановите прием и оперативна дейност в болниците от област Велико Търново. Това стана ясно след редовното заседание на Областния щаб в старата столица.

Между 60 до 70 процента е заетостта на интензивните легла, като ситуацията е динамична и на този етап локдаун за великотърновско не се предвижда. Болниците са в готовност да разкрият още интензивни легла при нужда.

Спират плановите прием и операции в София (ЗАПОВЕД)

Заради високата заболеваемост, от утре се преустановяват плановият прием и плановите операции във всички болници във Варненския регион, съобщата БТА. Това заявиха от областната администрация в крайморския град след заседанието на Кризисния щаб.

Изключение се допуска само за дейности, свързани с трансплантации на органи и тъкани, диагностика и лечение на пациенти с онкологични заболявания, психиатричната помощ, асистираната репродукция.

Без планов прием и планови операции в Бургас

От 18 януари в региона спират и свижданията в болниците. Позволени остават само посещения на близките на пациенти в терминален стадий.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА