Животното беше домашен любимец в семейството на Майк Пенс

Заекът Марлон Бъндо, прототип на герой от детски книги и домашен любимец на семейството на бившия вицепрезидент на САЩ Майк Пенс, е починал, съобщи АФП, като се позова на една от дъщерите на Пенс в Twitter.

"Почивай в мир, малко зайче", написа в Twitter Шарлот Пенс Бонд през уикенда. Марлон Бъндо бе главен герой в три детски книги, издадени през 2018-2019 г. от дъщерята на Майк Пенс, който по това време бе вицепрезидент на САЩ при президента Доналд Тръмп.

Заекът бе прототип и на книга, издадена с подкрепата на телевизионния водещ сатирик Джон Оливър. Целта й бе да изобличи хомофобията на Майк Пенс.

Когато пристига във Вашингтон през 2017 г.чернобелият заек Марлон Бъндо става популярен, отчасти благодарение и на собствения си акаунт в Инстаграм, където имаше над 32 000 почитатели. Заекът се превърна в суперзвезда в САЩ, след като бе публикувана книгата "Един ден от живота на вицепрезидента", написана от голямата дъщеря на Майк Пенс и илюстрирана от съпругата му Карън. В нея е описан ден от живота на вицепрезидента през погледа на домашния любимец.

След публикацията на книгата британският комик Джон Оливър посвети едно от предаванията си по кабелния канал на НВО на Майк Пенс, като акцентира върху неговата враждебност към хомосексуалните бракове.

Като губернатор на Индиана Пенс се обяви срещу приемането на закони срещу дискриминацията на хомосексуалистите и предложи обществени фондове да се използват от хора, които искат да "променят сексуалното си поведение", тоест да лекуват хомосексуалността си.
Джон Оливър лансира детската книга "Един ден от живота на Марлон Бъндо" на Джил Туис, в която мъжкият заек Марлон Бъндо се влюбва в друг мъжки заек и накрая двамата минават под венчило.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА