Вторият мандат на Радев ще бъде по-спокоен, прогнозира журналистът

Визитата на премиера Кирил Петков в Скопие може да бъде определена като добро пожелание, с добри намерения. Това каза в ефира на „Твоят ден” журналистът Емил Спахийски. По думите му видяхме заявка на същите добри намерения, каквито виждахме и при предишни премиери, но две години по-късно нещата се разпаднаха.

Барлакоски: С посещението на Петков в Скопие започнаха да се рушат бариерите между РСМ и България

„Основната причина за това е, че въпросът за историята и идентичността на двата народа се оставя назад във времето. На фона на това голяма част от македонците са безразлични и просто искат да живеят добре”, обясни той.

Във връзка с встъпването в длъжност на президента Румен Радев Спахийски прогнозира, че следващите пет години за държавния глава ще бъдат по-спокойни.

ВТОРИЯТ МАНДАТ: Радев и Йотова положиха клетва

„Ако първият мандат беше белязан от това, че Радев трябваше да се бие за втори, сега има историческата възможност да се порадва на победата над своите опоненти. Смятам, че прекалено се натоварва фигурата на президента с това да бъде обединител на нацията. Неговата роля е да бъде коректив на изпълнителната власт”, коментира още журналистът.

Целия разговор гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.