Те са недоволни от новите мерки срещу COVID

Недоволството на бизнеса, породено от новите мерки в София срещу разпространението на коронавируса, се увеличава. Днес членовете на асоциацията на заведенията се събраха, за да обсъдят каква ще бъде реакцията им. От полунощ на 27 януари баровете и ресторантите трябва да работят до 22 часа, а капацитетът им се ограничава до 50%.

Ресторантьорите: Недоумяваме защо държавата изгони ваксинираните на улицата

В официална позиция от брашна обявиха, че изразяват „искрено недоумение от решението на правителството да остави без работа най-високо ваксинираната част от населението”. Още миналата седмица собствениците обявиха, че ще бойкотират мерките и готвят протести.

„Най-вероятно в София изобщо няма да спазим тази заповед. Нямаме накъде да отстъпваме. И да ни плащат с глоби, актове, прокуратурата – това няма никакво значение. Спазване на заповедта означава абсолютен фалит. Над 80% е ваксинираният персонал в заведенията, а в нощните – близо 100% ваксиниран персонал. Те от четвъртък остават на улицата, без работа”, заяви Ричард Алибегов, Българска асоциация на заведенията.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.