За момента няма друг подходящ лидер, смята той

Корнелия Нинова беше боецът, който през последните години понесе тежестта на проблемите върху себе си. Единствено чрез нея БСП може да осъществи своите идеи. Това каза в ефира на „Твоят ден” проф. Георги Михайлов от БСП. По думите му към момента няма друга личност, която да е по-подходяща за лидерския пост.

„Ако някой от хората с претенции за лидер наистина имаше харизмата и подкрепата в партията, той вече щеше да е спечелил. Към момента Нинова е личността, чрез която БСП ще осъществява своите идеи. Именно Корнелия Нинова постави важните въпроси през годините - за продажбата на един от основните енергоразпределители, за язовирите и много други. Критиките към нея идват от хора, които очевидно са се самозабравили. Започнаха да се изживяват като лидер в една или друга посока. Необходим е репер, който да ги върне в реалните условия”, обясни той.

Конгресът на БСП не прие оставката на Нинова

Според проф. Михайлов причините за лошите изборните резултати на левицата за комплексни. „Членовете на БСП в последната година и половина бяха въвлечени в пет избора. След всичко, което се случи тази година и измъчи българската нация, сега отново беше свикан Конгрес. Нищо не беше скрито, те показаха своята зрялост и решителност. За сравнение, когато Миков беше начело на партията, БСП бе изпаднала в политическа незначимост, за разлика от сега”, каза още той.

Свиленски: По-правилното за БСП и за България е да не се приема оставката на Нинова

Появата на новите политически формации е друга причина за лошите изборни резултати на партията, смята Михайлов.

„След неумелото 12-годишно управление на ГЕРБ, което забоксува държавата, хората потърсиха решение на проблемите си в нови формации. Това е тенденция не само у нас, но и в цяла Европа”, каза още той.

Проф. Георги Михайлов беше категоричен, че още в първите седмици във властта БСП започна да реализира своите идеи, доказателство за което е социалният бюджет.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.