Вачик Mангасарян е известен с участието си в "Агентите на ЩИТ"

Актьорът от поредицата на Marvel "Агентите на ЩИТ" Вачик Мангасарян почина от усложнения от COVID-19 на 78-годишна възраст, съобщава Daily Mail. 

Той беше най-известен с участието си като Касим Заглул в кинематографичната вселена на Marvel. „Агентите на ЩИТ“ е американски телевизионен сериал, създаден по комикса на Марвел „ЩИТ“. 

Мангасарян е известен и с ролите си в „Успокой топката“ и „Военни престъпления: Лос Анджелис“. Той е от арменски произход и е роден в Иран през 1943 г. Мести се в САЩ през 1966 г.

Той започва работа като сервитьор в Лос Анджелис, но не спира да се надява да стане актьор. Имал е участия в ирански филми и театрални спектакли.

Звездата получава първата си холивудска роля на 35-годишна възраст, когато играе във филма „The South’s Shark“ от 1978 г.

След това се появява в поредица телевизионни предавания, преди да получи ролята на баща в американския филм на персийски език The Stoning of Soraya M през 2008 г. с американската филмова легенда Джим Кавизел.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.