"При евентуален конфликт ние сме обект на атака", смята депутатът

"При потенциален военен конфликт България е обект на атака. С четири американски бази, с команден център във Варна на военноморски сили можем само да се молим да няма такъв. Нужно е да стоим далеч от остри изказвания, санкции и декларации. България трябва да се освободи от тези бази", това каза за "Твоят ден" Цончо Ганев от "Възраждане".

Позицията на партията е, че България винаги трябва да изхожда от националните интереси, това важи и за външната политика.

Според Цончо Ганев здравият разум ще надделее и няма да има военен конфликт, но след това по-най бързия начин България трябва да се освободи от военните бази на българска територия, като за това е входирано искане от партията в парламента, с което да се задължи премиера да активира едногодишно предизвестие в тази посока.

От "Възраждане" смятат, че ние като суверенна държава можем да откажем въоръжени сили на територията ни, но за това трябва друго управление.

Цончо Ганев заяви още, че когато "Възраждане" управлява, ще има референдум дали да остане България в НАТО.

Вижте повече във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.