Максималните температури ще са между 5° и 10°

В петък облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, в София минус 4°.

Преди обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен, в Дунавската равнина, западната част на Горнотракийската низина и източните райони и силен. Жълт код е обявен в 15 области на страната заради силния вятър. Това са областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Софийска, Пазарджишка, Пловдивска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Разградска, Силистренска, Шуменска, Добричка и Варненска. В тези области ще се усили вятърът от запад-северозапад и ще бъде със скорост 14-19 m/s, и пориви 22-24 m/s.

НИМХ: Жълт код за опасно време почти в цялата страна

Максималните температури ще са между 5° и 10°, в София – около 5°, по Черноморието 8, в северните райони около 7-9 градуса, а в южните до 10. В събота ще има разкъсана облачност, а дневните температури ще бъдат между 2 и 6 градуса.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.