Дрегерът показал 1,30 промила алкохол в издишания от водача въздух

Пиян шофьор катастрофира с училищен автобус при маневра и се удари в две коли. При инцидента пострада дете. 

При пътния инцидент е пострадало 9-годишно дете, което се е качило в автобуса по-рано от останалите ученици. То е с хематом и сред преглед в болницата е освободено за домашно лечение.

Вчера след обяд Илияна получава обаждане от 9 годишната си дъщеря. 

“Вика мамо аз пострадах. Какво стана? Стана катастрофа. Пред училище с автобуса”, разказва уплашената майка. “Много лошо се почувствах просто косата ми се изправи”.

При опит да направи маневра, шофьорът на училищния автобус губи контрол и се удря в две коли. Вътре в превозното средство е само третокласбичката  Галя.

“Той искаше да паркира там, където е лавката и много бързо караше и се блъсна в една кола и после във втора”, разказва за инцидента Галя, която при сблъсъка удря главата си в стъклото. 

Елен се блъсна в училищен автобус в Русенско (ВИДЕО)

Момичето се прибира вкъщи, но й прилошава. 

“Веднага се обадих на 112, дойде линейка, прегледа я. Болеше я главичката, повръщане”, казва още майката. 

Медиците не установяват сериозни травми. 

Момичето е добре и отново е в училище. А провиненият шофьор задържан едва за 24 часа. Причината - дрегера отчел  1.3 промила алкохол. От фирмата превозвач обясниха, че правят проверки всяка сутрин. 

Този шофьор е нов и бил по заместване, тъй като другия е в отпуск, обясниха от фирмата превозвач. 

Сигнал за насилие над деца в общински център в София

Оказва се шофьорът  има и други провинения през 2015 година. 

Съмнения, че шофьорът злоупотребява по време на работа е имало и по-рано, разкава майката на пострадалата третокласничка, която често се вози в този автобус. “Аз пътувам с него, с автобуса, и ми замирисваше на алкохол в рейса”. 

От училището не са имали съмнения. Работят с фирмата от 5 години и до момента не са имали подобни инциденти, обясни директорът на училището в Брезник Лина Симеонова. 

Сега с децата работи училищният психолог. А срещу шофьора е започнало бързо производство.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БНР