Протестното движение продължава вече две седмици

Канадският премиер Джъстин Трюдо заяви, че блокадите от протестиращи  шофьори срещу антиCOVID мерките в страната са неприемливи и имат негативно влияние върху икономиката на страната.

Протестното движение продължава вече две седмици, а заради блокадите от няколко дни са парализирани основни търговски пътища.  Блокиран е и най-натовареният международен сухоземен граничен пункт в Северна Америка.

В изявление на Белия дом се подчертава още, че блокадата заплашва доставките за автомобилната индустрия.

Протестиращи в Канада блокират два гранични пункта със САЩ (ВИДЕО)

 „Не можете да спрете пандемията с блокади. Не можете да прекратите пандемията с указ. Не можете да прекратите пандемията със законодателство. Трябва да сложите край на пандемията като разчитате на науката, чрез мерки за обществено здраве и чрез ваксинация. Точно върху това се фокусирахме през последните две години. И дори когато канадците са уморени и нетърпеливи това да приключи, ние ще продължим да бъдем там, за да ги подкрепяме през това и да се уверим, че правим всичко необходимо, за да сложим край на тази пандемия”, каза в обръщение Трюдо.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.