Най-много сняг е паднал в Хасково - 21 см

По данни на НИМХ към 05.00 часа в понеделник най-много сняг е паднал в Хасково - 21 см. Значителна снежна покривка има и във Враца - 13 см, София - 11 см, Велико Търново - 9 см и Чирпан - 8 см. В планините новият сняг е много повече. Временно е затворен Троянският проход заради традиционните за района снегонавявания. А по пътищата в област Смолян са задължителни веригите.

В София тази нощ са извършени няколко обработки със смеси срещу заледяване. Фирмите, ангажирани със зимното почистване на града, са извършвали и избутване на сняг по трасетата на градския транспорт, по кварталните улици, стръмните участъци и мостовите съоръжения, общинската пътна мрежа, Южната дъга на Околовръстния път и „Самоковско шосе“. На терен са работили 139 снегопочистващи машини, съобщават от Столичната община.

В момента продължава работа в някои райони като Сердика, Искър, Надежда, Витоша, Панчарево, Банкя и селата Клисура, Бистрица, Плана и др. Започна и почистване на прилежащите пространства на спирките на градския транспорт, на подходи към пешеходните подлези и метростанциите.

Екипи на Столичния инспекторат извършват контрола на дейностите по почистване. Извършва се и опесъчаване и почистване на планинските пътища на Природен парк „Витоша“ – „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златните мостове“.

Към момента градският транспорт навсякъде изпълнява обичайните си маршрути. Обходи на терен осъществяват екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.