Шеф Ангелов изпрати Синия отбор на номинации

В петук вечер Hell’s Kitchen България за първи път излезе извън територията на страната. Караваните на кулинарното риалити спряха в Сърбия и участниците се сблъскаха с първото международно предизвикателство във формата. За поредното събуждане от Ада се погрижиха су-шефовете Дани Спартак и Веселина Чилева, които с гръм и трясък изпратиха кулинарните бойци на дневното приключение зад граница.   

Витомир Саръиванов: В „Hell’s Kitchen“ трябва да изпъкне най-ярката индивидуалност

В Босилеград шеф Ангелов и Александър Димитров посрещнаха участниците с прочувствен рецитал на възрожденски стихотворения от млади ученици и ги запознаха с историята на града, която представлява незаменим урок по любов и родолюбие. Синият и Червеният отбор бяха  предизвикани да готвят на открито, като преди това получиха  демонстрация за приготвянето на традиционния местен специалитет – гурманската плескавица.

Hell’s Kitchen България предизвика участниците с кулинарни приключения в Копривщица

В ожесточената надпревара Сините участваха без Артур, но късметът на новобранеца Андреа изигра ключова роля за тяхната победа. Лъжите от страна на Валентина и Деница забавиха работата на Червения отбор и създадоха не особено добро първо впечатление пред шефа, докато Мариела и Елена бяха единствените, които говореха неговия език. Отборът на сините куртки се наслади на  заслужена гощавка с ракия и сръбска скара.

Нови четирима готвачи станаха част от Hell’s Kitchen България

На вечерята новите участници и в двата отбора настоятелно взеха инициативата в приготвянето на амюз буш. Паниката обзе Червените още с влизането на първите поръчки, но Виктория изведе отбора напред и успя да координира съотборниците си при издаването на  храната за резервациите. Бариерата в комуникацията между Мартин и Андреа доведе до изпращането му в общежитието. VIP гостите започнаха да търсят своите ястия от Синята кухня и отчаяно молеха за храна. Нажежената атмосфера при Сините излезе извън контрол, когато шефът помоли адашката си от Червения отбор да удари едно рамо на мъжете. Накрая Сините загасиха котлоните в кухнята си, като стана ясно, че ще има две номинации от отбора на мъжете.

Кои ще са посочените виновни за провалената вечерна резервация в Синята кухня? Дали Червените ще продължат да разчитат на Виктория да води отбора напред? Какво ново предизвикателство е подготвил шеф Ангелов за готвачите? – разберете в следващия епизод на Hell’s Kitchen България в събота вечер в 20:00 часа по NOVA.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, на FB страницата на предаването, както и на официания Instagram.