По думите му борбата има по-скоро метафизично, отколкото физическо значение

Руският патриарх Кирил коментира войната в Украйна, като изведе метафизичното значение на операцията. По думите му вече осем години се прави опит да се унищожи това, което съществува в Донбас. 

„В Донбас се наблюдава отхвърляне, принципно отхвърляне на така наречените ценности, които днес се предлагат от претендиращите за световна власт. Днес е налице тест за лоялност към тази власт. Знаете ли какъв е тестът? Тестът е много прост и в същото време ужасен - това е гей парадът. Исканията на мнозина да проведат гей парад. Ако хората или държавите отхвърлят тези искания, те не са част от този свят, те стават чужди за него”, гласят думите на патриарх Кирил, цитирани от официалния сайт на Московската патриаршия. 

Според него днес в Украйна се води борба, която има по-скоро метафизично, отколкото физическо значение. Патриархът изрази съжаление, че някои православни вярващи в тази война избират пътя на най-малкото съпротивление, като послушно следват пътя, посочен им от властимащите, пише Интерфакс. 

„Гей парадите имат за цел да покажат, че грехът е разновидност на човешкото поведение. Ето защо, за да влезете в клуба на тези държави, трябва да организирате гей парад. Не да правите политически изявления: „Ние сме с вас“, не да подписвате споразумения, а гей парад. Знаем как хората се противопоставят на тези искания и как тази съпротива се потушава със сила. Това означава, че говорим за налагане със сила на грях, осъден от Божия закон”, допълва още руският патриарх.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.