„Всички дефицити в българските въоръжени сили трябва да бъдат попълнени от съюзниците, ако се наложи", каза той

„Имам съмнения, че българските служби за сигурност са знаели кога ще започне войната, но не са съобщили". Това каза председателят на Комисията по вътрешна сигурност в парламента генерал Атанас Атанасов в студиото на „Здравей, България". 

„Ние констатирахме един много сериозен провал на българските служби. В навечерието на войната те убеждаваха всички институции, включително и Народното събрание, че военни действия няма да има” каза той.

Атанасов бе категоричен, че в службите има руска агентура. 

„Президентът Байдън един месец преди началото на войната излезе и каза: „Русия ще нападне Украйна еди кога си”. От „Демократична България” ще поискаме българските служби да предоставят в парламента кореспонденцията с нашите партньорски служби", каза той.

„Съгласно член 105 от Конституцията вътрешната и външната политика на България се провежда от МС. Нека всеки си знае мястото. Няколко пъти ми се налага да казвам на г-н Радев, че не управлява служебно правителство. Той може да е върховен главнокомандващ, но в мирно време няма правомощия”, каза още Атанасов.

Според него до момента премиерът взима правилни позиции.

„Смятам, че правителството на този етап, макар и с някои колебания, има правилно поведение. Всички дефицити в българските въоръжени сили, ако се наложи трябва да бъдат попълнени от съюзниците. Ние сме член на НАТО и трябва да разчитаме на това. Позицията на президента е такава, за да се хареса на русофилския електорат", поясни още председателят на Комисията по вътрешна сигурност.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.