Българският премиер отчете, че е имал полезен разговор с колегата си

„По време на срещата на върха на НАТО имах среща с българския колега Кирил Петков. Двамата изразихме удовлетворението си от динамиката на двустранното сътрудничество между РС Македония и България, което се постига чрез работните групи през изминалия период, включително и чрез подписаните договори и меморандуми за сътрудничество в повече области, които са от общ интерес”. Това съобщи македонският премиер Димитър Ковачевски, който публикува и снимки от срещата.

В македонската делегация участват вицепремиерът по европейските въпроси Боян Маричич и външният министър Буяр Османи. Петков е придружаван само от съветника си Весела Чернева, уточнява БГНЕС.

„Двамата оценихме, че правим сериозни крачки напред, при пълното съгласуване на външната и отбранителната политика на РСМ с тази на ЕС. Това води до задълбочаване на отношенията между двете държави и по този начин вдигаме нивото на политическия диалог. Имаме причини да бъдем оптимисти за задълбочаването на сътрудничеството между двете държави, което ускорява процеса на европейската интеграция на РСМ”, написа Ковачевски.

„Полезен разговор с Димитър Ковачевски в Брюксел. Потвърдихме задоволството си от работата на експертните групи, развитието на добросъседските ни отношения и европейската перспектива на Северна Македония”, написа в Twitter премиерът Петков.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС