Най-добрият възможен ход е да изберете екипировка, която съчетава стил и технология

Пролетта е най-подходящият сезон да запретнем ръкави, да се погрижим отново за себе си и да се върнем към спорта. А възможности за това определено не липсват. Можем да спортуваме на открито (тичане, колоездене, йога, тенис или футбол), а достатъчно опции има и за хората, предпочитащи упражненията на закрито (спининг, фитнес, аеробика). Каквото и да изберем, не бива да забравяме, че имаме нужда от правилната екипировка. Понякога обаче е трудно да намерим артикулите, които са едновременно функционални, удобни и изглеждат готино. Някои мъже все още предпочитат комбинацията от широка тениска, спортни панталони и най-обикновени маратонки, но пропускайки да се съобразят с фактори като подходящи материали и технология, за да бъдат краката напълно защитени.

Най-добрият възможен ход е да изберете екипировка, която съчетава стил и технология - така едновременно ще се чувствате добре по време на тренировка и ще останете мотивирани до самия край. Предлагаме ви някои от най-яките и функционални фрагменти от спортната екипировка, които можете да намерите през тази пролет.

Обувки, които няма да ви предадат, но и ще ви накарат да се чувствате комфортно

Има определени маратонки, специално създадени за бягане и всякакъв друг спорт, оказващ натиск върху краката. Те се различават най-вече с това, че имат слой пяна, вложен по течение на цялата подметка. Този тип обувки абсорбират натоварването и връщат енергията обратно на стъпалото, улеснявайки движението ни. Добрите модели също така са направени от материал, позволяващ на стъпалото да диша, избягвайки запотяване, което от своя страна може да доведе до алергии или наранявания.

Върнете се към спорта и изберете още сега маратонки от Fashion Days, които ще ви осигурят всяко едно от тези предимства.

Материали, благоприятни за кожата

Когато говорим за тъкани, позволяващи на кожата да диша, безспорно памукът е големият отличник в случая. Развитието на технологиите обаче позволи на големите брандове да разработят иновативни смеси от влакна, например - комбинирайки памук с еластични влакна, абсорбиращи потта и премахващи миризмите. Това доведе до създаването на съвременни модели, които ни позволяват не само да се движим лесно, но и да имаме контрол върху изпотяването.

Никога не подценявайте и важността на спортните панталонки. Някои иновативни брандове излязоха с идеята за компресионни клинове, успешно засилващи лимфната циркулация и поддържащи чувството на комфорт във фитнес залата. Ако вашата страст е изкачването на планини, вече се намират и леки панталони, изработени от леки и водоустойчиви материали, предпазващи ни от вятъра.

Блузите и тениските, разработени за спорт, са различни от онези, които носим ежедневно. Те са създадени с материали, които помагат на кожата да диша. От гледна точка на дизайн пък се следва линията на тялото, но с гаранция за лесни движения. Кройката на ръкава, например, трябва да бъде достатъчно “щедра”, за да не се блокира движението на ръцете.

Днес различните брандове предлагат достатъчно опции за хората, които предпочитат движението на открито. От съществена важност тук е материалите да са не просто издръжливи, но и да разполагат с надеждна UV защита. Tommy Hilfiger е една от марките, разработващи безброй варианти на спортна екипировка, които ще ви вдъхновят да се раздвижите и да се отдадете на така важната за здравето физическа активност.

Иновативен дизайн

Дизайнът винаги е важен при спортната екипировка, поради което водещите брандове често залагат на ярки цветове и контрастни комбинации от графични принтове и кройки, в които се въвеждат специални елементи - мрежести вложки или други прозрачни материали. Обръща се специално внимание и на шевовете, които се разпределят стратегически по дрехата, за да се подчертаят мускули или пък джобове.