Делегации на Москва и Киев разговаряха в Истанбул

Турският президент Тайип Ердоган е провел телефонен разговор с Владимир Зеленски, в който е обсъдил преговорите между руската и украинската делегация в Истанбул, съобщиха от канцеларията на турския лидер.

"Президентът Реджеп Тайип Ердоган проведе телефонен разговор с украинския президент Володимир Зеленски. Обсъдена бе срещата между руската и украинската делегации в Истанбул. По време на разговорите Ердоган заяви, че срещата на украинската и руската преговорна делегация в Истанбул е дала значителен тласък на продължаващия процес на прекратяване на войната и установяване на мир", се казва в изявление на канцеларията на турския лидер.

Ердоган е заявил, че според него е важно да се изпратят някои нови важни сигнали за намаляване на напрежението след разговорите в Истанбул, и е подновил предложението си за провеждане на среща между Зеленски и руския президент Владимир Путин в Турция.

"Украинският президент Зеленски благодари на президента Ердоган за домакинството на срещата между украинската и руската делегация в Истанбул", се казва в изявлението.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС