„Знаеше ли Вашингтон?“, написа днес Захарова в Телеграм

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова днес каза, че въоръжените сили на Украйна са нанесли въздушен удар по нефтената база в руския град Белгород след призива на Държавния департамент на САЩ към американците да напуснат територията на Руската федерация, предаде ТАСС.

„Знаеше ли Вашингтон?“, написа днес Захарова в Телеграм.

Захарова напомни, че на 31 март ръководителят на пресслужбата на Държавния департамент Нед Прайс е призовал американските граждани, които са на територията на Русия и Украйна, незабавно да напуснат тези държави.

Литва е първата страна от ЕС, която напълно се отказа от руския газ

„Отнасяме се сериозно към нашето задължение да информираме гражданите на САЩ за развоя на събитията, които може да повлияят на тяхната сигурност и защитеност по време на пътуване или пребиваване извън САЩ. Отново призоваваме всички американски граждани да напуснат Русия и Украйна, каза Прайс.

Шест часа по-късно два украински хеликоптера Ми-24 пресякоха границата на Русия и нанесоха удар п обекти в Белгород, посочи Захарова, цитирана от ТАСС.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА