Велика вечер за отбора на червените куртки

Пред участниците в неделя вечер в Hell’s Kitchen България стоеше предизвикателството да създадат специално меню за партито в ресторанта по случай 25-тия рожден ден на дъщерята на Гала – Мари, която заедно с шеф Ангелов оценяваше чиниите на двата отбора. На вечерното празненство Червените бяха добре смазана машина, а шефът опрости грешките на Сините и всички продължиха напред.  

Янита ще се изправи срещу Денислав в Hell’s Kitchen България

Ръка за ръка в оранжево семейство Делчеви трябваше да координират работата по менюто, съобразено със специалните изисквания на Мари, като битката между тях премина на следващо ниво, оглавявайки отборите на вечерната резервация. През деня чиниите на лидера на Синята кухня отиваха една след друга в коша, докато жените спасяваха Янита с всяко следващо ястие. В менюто за рожденичката бяха включени три от ястията на Червените и само едно от тези на Сините. Янита спечели предимство и избра отбора на Денислав да изпълнява основните ястия за гостите на Мари, като за Червените останаха – стартерите.

Червеният отбор се спаси от номинации в Hell’s Kitchen България

Празненството в Hell’s Kitchen започна с одобрен амюз буш в двете кухни. Напрежението в Синия отбор успя да заглуши дори шеф Ангелов, който привлече вниманието на готвачите със сини куртки, като счупи всички чинии от поръчката. Авторските ястия на Червените придобиха нов вид и Виктория тръгна с наведена глава към общежитието, но Мариела върна своята приятелка обратно в кухнята и постави себе си на риск от изгонване. Въпреки упоритостта на Денислав, опитите за саботаж на Николай проработиха и Сините загасиха печките. След като Червените издадоха ястията си, те се втурнаха към кухнята на конкуренцията да завършат сините поръчки. На номинациите шеф Ангелов беше готов да се сбогува както с Денислав, така и с Николай, но промени спонтанно решението си и остави двамата играчи в състезанието за голямата награда.   

 Светла и Дани Спартак: За Шеф Ангелов се носят легенди колко е педантичен

Червените ще продължат ли да доказват, че са по-добрия отбор? Докъде ще стигне мачът между Денислав и Николай? Дали шеф Ангелов ще направи последен опит на раздели семейната двойка? - разберете в следващия епизод на Hell’s Kitchen Bulgaria петък вечер в 21:00 часа по NOVA.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, на FB страницата на предаването, както и на официания Instagram.