Първата ракета на България надделя над над австрийката Юлия Грабхер

Първата ракета на България Виктория Томова се класира за втория кръг на турнира по тенис на червени кортове в Оейраш (Португалия) с награден фонд 80 000 долара.

Томова надделя над австрийката Юлия Грабхер с 3:6, 7:6(5), 6:3 след 2:28 часа игра. 107-ата в света софиянка стартира колебливо и загуби първите пет гейма в мача, а след това и откриващия сет.

Във втората част Томова навакса ранен пробив пасив и обърна до 5:2, но допусна да бъде застигната от 152-ата в класацията на УТА Грабхер. Българката пропиля общо три сетбола и се стигна до тайбрек, който тя все пак спечели с две поредни точки в края му.

В третата част 27-годишната Томова доминираше и със серия от четири поредни гейма стигна до крайната победа, с което заработи 1248 долара и 12 точки за световната ранглиста.
Така българката ще играе във втория кръг срещу победителката от двубоя между поставената под номер 6 Виталия Дяченко (Русия) и квалификантката Катарина Герлах (Германия).

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БТА