Разследващите смъртта на футболната легенда пледират за смърт по непредпазливост

Прокурорите, разследващи смъртта на аржентинската футболна легенда Диего Марадона през 2020 година, поискаха медицинският персонал, грижил се за звездата, да бъде съден за убийство по непредпазливост.

В тяхната молба прокурорите казаха, че пропуски и лошо ръководене на осемте медицински лица, отговорни за Марадона, са го поставили в „ситуация на безпомощност“ и го оставили „на произвола на съдбата“ по време на домашната му хоспитализация, според заявлението в съда, цитирано от официалната информационна агенция Телам.

Показаха последното видео с живия Марадона (ВИДЕО)

Дего Армандо Марадона си отиде от този свят на 50-годишна възраст през 2020, докато се възстановяваше от мозъчна операция за кръвен съсирек, и след десетилетия на борба със зависимости към кокаин и алкохол. Неврохирургът и семеен лекар Леополдо Луке и психиатърът Агустина Косачов са под разследване за смъртта му като главните отговорници за здравословното състояние на бившата футболна звезда. Шестима други, включително психологът Карлос Диас и медицинският координатор Нанси Форлини, са също сред обвиняемите.

СПОМЕН ЗА МАРАДОНА: И България скърби за легендата (ВИДЕО)

Наказателното преследване ги обвинява в „просто убийство от непредпазливост“, обвинение, в което човек е непредпазлив, докато осъзнава, че неговата непредпазливост може да стане причина за смъртта на друг човек. Те могат да получат присъди от осем до 25 години зад решетките. Според прокурорите, защитниците „са протагонисти на безпрецедентен, напълно безразсъдна домашна хоспитализация“ и са извършили „серия от импровизации“.

Луксозни коли, пури и вила на Марадона отиват на търг (СНИМКИ)

Сега защитата трябва да представи доводите си, като може да поиска делото да бъде прекратено. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС