От БСП подготвят протест

Втори опит за именуване на алеи в София в чест на Украйна. В понеделник областният управител Иван Кючуков върна решението на Столичния общински съвет за алея с името „Героите на Украйна” и площад „Борис Немцов” до Руското посолство.

Областният управител на София върна решения за именуване на алеи в чест на Украйна

Днес градският парламент отново ще гласува същите предложения. На този фон пред Общината се повежда протест срещу повторното разглеждане на решенията. Недоволството се организира от градския съвет на БСП. Към 9 часа на мястото имаше хора със знамена на "Възраждане".

„Смятам, че областният управител е бил подведен от своите юристи. Мотивите са юридически неиздържани”, коментира председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

По думите му Иван Кючуков няма право да върне повторно решението. „Вероятно ще има обжалвания. Получихме над 60 идентични възражения, в които дори по погрешка беше копирана инструкцията да пишат до мен. Даваме си сметка, че решението не се посреща единодушно, но това, което евентуално предстои, са съдебни обжалвания”, коментира Георгиев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.