Гутериш е благодарил на президента на Турция за дипломатическите усилия на неговата страна за прекратяване на конфликта

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган вярва, че ще бъде намерено дипломатическо решение за излизане от кризата с войната в Украйна, която се отразява на целия свят, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Турският лидер обсъди днес в Анкара темата за войната между Русия и Украйна и други регионални развития с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш. Срещата между двамата започна в 15.45 ч. в турското президентство, съобщи Дирекцията по комуникациите на Ердоган.

Гутериш е благодарил на президента на Турция за дипломатическите усилия на неговата страна за прекратяване на конфликта.

Ердоган и Зеленски обсъдиха преговорите между Русия и Украйна

Ердоган на свой ред е посочил, че Истанбулският процес остава най-надеждният изход за излизане от войната и установяване на мир и е подчертал, че този процес трябва да бъде подкрепен.

Той е заявил, че вярва, че ще бъде намерено разумно и жизнеспособно дипломатическо решение за излизане от кризата, която по думите му се отразява не само на воюващите държави, но и на целия свят.

Турция ще продължи да сътрудничи тясно с ООН за прекратяване на преживяваната хуманитарна криза чрез усилия за евакуацията на цивилни и доставянето на хуманитарна помощ, като същевременно работи за прекратяване на сблъсъците, е казал още президентът на Турция.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА