Те искат спешни промени в Закона за движение по пътищата

Мотористи от цялата страна на протест в София. Водачите настояват за промени в Закона за движение по пътищата. За целта ще внесат осем конкретни предложения. Сред тях - начинаещите мотористи да имат право да карат в бус лентите, а за по-опитните - да се осигурява коридор между пътните ленти, за да не се движат между колите. И още - ограничението на скоростта на магистрала да се промени от 100 на 140 километра в час, а на скоростен път - от 80 на 90 километра в час.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

"Искаме да има толерантност на пътя. Просто и ние също като другите автомобилисти сме участници в движението", споделя Димитър. 

"Да се разреши филтриране в трафика и движението в бус лентите. Обратните завои, много ПТП стават заради обратни завои, като идват два автомобила правят обратни завои и никой не ги санкционира", посочва и Теодора. 

"Не искаме да плашим хората, да предизвикваме паника. Идеята е да се върви към добро, да намалим пътния травматизъм и се надяваме да ни чуят", категоричен е и Мартин. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.