Той заяви това в редовното си видеообръщение към украинците

„Пропагандните твърдения на Русия за използването на ново „чудесно оръжие" свидетелстват за пълния провал на нашествието ѝ в Украйна”, заяви тази нощ украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщение, цитирано от УНИАН.

И днес излязоха стотици бойци от „Азовстал”, командирите още не са (ОБЗОР)

„Един от представителите на руската държава съобщи, че окупаторите били започнали да го използват в Украйна уж за икономия на ракети", каза той. По думите му внимание привлича фактът, че на руската армия се налага да икономисва ракети, след като е изстреляла по Украйна над две хиляди, които явно са били „основната част от техния запас от ракети". Зеленски отбеляза, че с повечето от руските ракетни удари досега е била унищожавана гражданска инфраструктура „без какъвто и да било стратегически военен резултат". Според украинския президент всички са видели как воюва Русия - с неопитни войници на срочна служба, с мародери, които „за първи път виждат нормална битова техника", със стара съветска бронетехника без съвременна защита и забранени фосфорни бомби, които опожаряват училища и жилищни сгради.

Песков: Виждаме пълно нежелание от страна на Киев да продължи преговорите

Володимир Зеленски припомни, че в пропагандата на нацистка Германия е има термин „вундервафе", т.е. „чудесно оръжие”. И сега Русия, колкото по-ясно осъзнава, че няма шансове във войната, толкова повече говори за някакво ново оръжие, което да осигури прелом във войната. „Всичко това свидетелства за пълния провал на нашествието", заяви президентът на Украйна в редовното си видеообръщение към сънародниците.

В сряда руският вицепремиер Юрий Борисов, цитиран от ТАСС, съобщи, че в Украйна вече се използва най-новият лазерен комплекс „Задира", който е по-мощен от предшественика си „Пересвет". По думите му такъв комплекс може „свободно да сваля различни класове дронове", като спестява изразходването на скъпи ракети от типа „Панцир". 

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА