По-рано прашен фронт доведе до затварянето на няколко летища в Ирак

Международното летище в столицата на Кувейт преустанови временно работата си заради облаците прах, които навлизат в страната от съседен Ирак. Това съобщи телевизионният канал Al Arabiya, като се позова на Главната дирекция за гражданска защита на емирството, предаде БГНЕС.

„Въздушната навигация на летище Ел Кувейт е временно преустановена заради пясъчната буря", се казва в изявление на агенцията. „Въздушният трафик ще бъде възобновен веднага щом видимостта се подобри."

Петима загинали при самолетна катастрофа във Франция

По-рано прашен фронт доведе до затварянето на няколко летища в Ирак. Полетите до и от Багдад и Ербил вече са възобновени, докато летищата в Сулеймания, Кербала и Наджаф все още са блокирани. Още преди ден понеделник беше обявен за неработен ден в цялата република.

Едномоторен самолет се разби в САЩ (СНИМКА)

От април насам Ирак и съседните държави бяха засегнати от няколко пясъчни бури, които вече доведоха до временното затваряне на летища и предизвикаха много проблеми за обикновените жители, ресорните министерства и комуналните служби. Точно преди една седмица големи летища и морски пристанища в Ирак и Кувейт бяха временно затворени заради лошото време. Хиляди иракчани са засегнати от проблеми с дишането, а в Сирия бурята е отнела живота на най-малко десет души.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.