Това стана ясно от брифинг на Движението в парламента

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ обяви на брифинг в Народното събрание, че премиерът Кирил Петков е отправил „директни заплахи” към Движението през заместник-председателя му Станислав Анастасов.

„Явно не му издържаха нервите и отправи директни заплахи, замесвайки името на ръководителя на Службата за координация на санкции към Държавния департамент на САЩ Джеймс О'Брайън и това на Америка”, посочи Карадайъ.

 

 

По този повод лидерът на Движението обясни, че е изпратено писмо до О'Брайън с питане кой и как ползва името му и защо. „И то основно за заплахи на политическия опонент”, допълни той. 

Анастасов разказа в какво точно се изразява заплахата, получена от премиера: „Минавайки покрай мястото, където стоят представителите на Министерския съвет, Кирил Петков се опита да ме привика. Застанах на дистанция, за да не ми говори на ушенце, след това ми каза: „Аз ще ви оправя”. В първия момент не повярвах на ушите си и казах: „Моля”. Той повтори: „Аз вас ще ви оправя”. Каза, че Джеймс О' Брайън е името на човека и до три седмици да очакваме новини”, обясни той.

Зам.-председателят на ДПС подчерта, че е приканил премиера да повтори казаното от парламентарната трибуна, но Петков „се е облегнал назад”. Анастасов обясни, че има достатъчно свидетели на случилото се.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.