Днес пленумът на Висшия съдебен съвет изслуша ръководителите на прокуратури в София

Предлагаме буферен период от 6 месеца за завършване и предаване на всички дела, започнати в спецправосъдието. Това заяви Ивайло Ангелов - административен ръководител на Апелативната специализирана прокуратура.

Ръководителите на седем прокуратури в София настояват за удължаване срока за закриване на специализираното правосъдие. Мотивите им са, че сегашният срок - 27 юли, не е достатъчен за завършване и предаване на всички започнати дела.

Днес пленумът на Висшия съдебен съвет изслуша ръководителите на прокуратури в София по инициатива на прокурорската колегия на съвета.

Спецпрокуратурата: Притеснително е какво ще се случи с вече започнатите дела

Магистратите предлагат буферен период от 6 месеца за завършване и предаване на всички дела, започнати в в спецправосъдието.

За изслушване бяха поканени административните ръководители на Апелативна специализирана прокуратура, Военно-апелативна прокуратура, Апелативна прокуратура – София, Специализирана прокуратура, Военно-окръжна прокуратура – София, Софийска градска прокуратура и Окръжна прокуратура – София.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook. 

 
Източник: БГНЕС