Причина са рокадите в предприятието

Синдикатите във ВМЗ Сопот настояват за спешна среща с вицепремиера и министър на икономиката Корнелия Нинова. Днес те се събраха на заседание заради внезапната смяна на борда на директорите на предприятието. 

Нинова: ДКК сменя борда на ВМЗ-Сопот

След срещата организациите на КНСБ и „Подкрепа“ в оръжейницата обявиха, че изпращат писмо до Нинова, в което искат тя да дойде на място и да обясни какви са мотивите за рокадата.

"Обезпокоени сме за бъдещето на ВМЗ", каза пред медиите Мария Лалова от синдикалната структура на КНСБ. Красимир Цветков от „Подкрепа“ допълни: "Като принципал на ВМЗ и Държавната консолидaционна компaния, нека дойде и да обясни мотивите за смяната в борда на директорите". 

В петък министър Нинова обяви, че ВМЗ-Сопот е отказало да плати дивидент на държавата и е започнало да разпродава обособени части, а за три месеца от печалба над 3 млн. лв. се е стигнало до загуба от 1 млн. лв. Днес Съветът на директорите на ВМЗ опроверга мотивите на вицепремиера.

Съветът на директорите на ВМЗ: Опровергаваме твърденията на вицепремиера Нинова

Синдикалните организации в предприятието канят Корнелия Нинова на среща на територията му до края на утрешния ден. При отказ заявяват готовност да предприемат действия за защита правата и интересите им. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БНР