Причината е несъгласие с реформата в МВР, която предвижда закриване на районни полицейски управления

Около 300 жители на община Стражица затвориха временно пътя София-Варна. Причината - несъгласие с реформата в МВР, която предвижда закриване на районни полицейски управления.

Според местните хора това е опасно за обстановка в Стражишко. Над 20 са населените места освен общинския център, които се обслужват от районното полицейско управление. Планът на МВР е да преструктурира управлението в участъка и да се прехвърли ръководството към полицията в Горна Оряховица. Недоволните от реформата се заканиха следващата седмица отново да блокират главните пътища София–Варна, Русе–Велико Търново и Плевен–Русе.

„Затварят училища, детски градини. Затварят всичко”, каза един от протестиращите.

„Не може жива сила и местни момчета, които познават крими контингент и населени места да бъдат разпилени. Аз съм убеден, че министърът на вътрешните работи е подведен от анализа на Областната дирекция на МВР и той не е запознат с оперативната обстановка и действителността, която е тук”, заяви кметът на Стражица Йордан Цонев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.