Тя допълни, че към момента усилията на правителството са концентрирани в актуализацията на бюджета

Партия "Продължаваме промяната" е готова за нови избори, но ще направи всичко възможно да не се стига дотам. Това заяви началникът на кабинета Лена Бориславова в Ямбол.

„Ако не успеем да избегнем нови избори, ние сме готови. Обаче преди това ще направим всичко възможно да не се стига до това, защото трябва да има действащо Народно събрание, което да приеме онези 22 закона, които гарантират едни 13 милиарда да влязат в сметката на българина, българските домакинства и бизнеса", подчерта Бориславова, цитирана от БНР.

Тя допълни, че към момента усилията на правителството са концентрирани в приемането на актуализацията на бюджета от страна на парламента и не се търсят заместници на министрите от  „Има такъв народ", които подадоха оставки.

Бориславова: От Трифонов не се чуха истински причини защо се изтеглят министри

Началникът на кабинета на премиера заедно със зам.- председателя на парламента Мирослав Иванов откриха офис на "Продължаваме промяната" в Ямбол.

Иванов заяви, че се надява новата рамка на бюджета да бъде приета, но посочи че са възможни и сценарии, целящи дестабилизация на правителството.

„Неведнъж бяхме свидетели на координирани акции от трите формации от опозицията. Сега съм почти сигурен, че ИТН ще се присъединят към тях, неведнъж сме имали такива сигнали", каза той.

Не пропускайте политическия коментар на Лена Бориславова в "На фокус с Лора Крумова" тази неделя от 16:30 ч. по NOVA.

Нинова: Избори сега означават още хаос (ВИДЕО)

Христо Иванов: Четвърти избори ли са решението на агонията?

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БНР