Маршрутът ще мине през знакови за града и актьора места

С „Ламбо сафари” започна честването на 80-годишнината на Стефан Данаилов. Студенти, приятели и колеги върнаха спомена за големия актьор с разходка из знакови места през личната биография на Ламбо. Официалният старт беше даден днес, а до края на годината предстоят още много събития. 

Откровената изповед на Ирен Кривошиева

Тази година Стефан Данаилов щеше да стане на 80. Той остава най-сниманият български актьор до момента. С ролите си във филми като “Иван Кондарев“, „Борис“, „Дами канят“, „Черните ангели“, „Иконостасът“, сериали като „На всеки километър“, „Стъклен дом“, „Октопод“ и „Фамилията“ Данаилов продължава да бъде популярен сред публиката.

Актьори, които не разпознахме под майсторския грим (ГАЛЕРИЯ)

Негови студенти приеха за своя мисия да пазят жив спомена за Мастъра и тръгнаха по стъпките му, преминавайки през гримьорната на Народния театър, учебните зали на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов, сатирата, градинката „Кристал”. В ролята на гид влезе актрисата Силвия Лулчева, която разказваше истории за учителя, актьора, човека Стефан Данаилов.

Сафарито, посветено на известна личност, е част от културния календар на градове като Стокхолм ( Ингмар Бергман, Грета Гарбо) и Париж, (Салвадор Дали, Едит Пиаф).

„Отдел Издирване“ получи награда за най-добър саундтрак от „Septimius Awards“

В богатата програма от събития, посветени на Стефан Данаилов, ще има нов документален филм, книга, изложба, спектакли с негови студенти и галавечер в Народния театър „Иван Вазов“.

Програмата на честванията е създадена от Росица Обрешкова и Георги Тошев и се реализира със финансовата подкрепа на Столична община. Партньори са Българска национална филмотека и Народен театър „Иван Вазов“. В нея участват студенти на Стефан Данаилов, колеги, приятели и почитатели.

В сайта на Стефан Данаилов ще може да получите информация и за предстоящите събития и спектакъла с участието на неговите ученици.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.