Носителят на "Оскар" за "Сблъсъци" е бил в град Остуни (област Апулия) на местен фестивал

Канадско-американският сценарист, продуцент и режисьор Пол Хагис е бил задържан в Южна Италия по обвинение в изнасилване. Според неделния вестник La Repubblica носителят на "Оскар" за "Сблъсъци" (2004) и автор на множество телевизионни сериали, е бил в град Остуни (област Апулия) на местен фестивал.

Според обвинението той е принудил към секс чужденка, която по-късно е била изоставена в тежко физическо и психическо състояние на летището в Бриндизи.

Помощ са й оказали служители на летището и гранични служители. В местната болница тя получава медицинско заключение, че е "жертва на сексуално насилие" и след подадени сигнал в полицията режисьорът е задържан.

През 2018 четири жени подадоха подобни искове с обвинения в изнасилване към Хагис. Тогава режисьорът отрече категорично обвиненията, твърдейки, че някой от обвинителките му са се опитвали да го изнудват за пари.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БГНЕС