От своя страна Роберт Янакиев смята, че само Гешев е започнал да си върши работата

"ГЕРБ и ДПС не са опозиционни партии, те реално управляват България - местната власт, синдикатите, прокуратурата, църквата. ИТН и "Възраждане" са техни патерици". Това заяви блогърът Радослав Бимбалов за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

По думите му отказът им да се явяват в парламента е арогантен. "Истинският собственик на държавата е Пеевски. Протестиращи бяха довлачени като стока в София. Радев ще направи служебно правителство, както искаше отдавна", коментира той. И допълни, че в момента се осъществява един вид преврат.

"Гешев и Радев целят дестабилизация на държавата. Причините са две - да продължат да съществуват корупционните схеми и защото Кремъл има силен интерес от дестабилизация", счита Бимбалов.

От своя страна актьорът и директор на театър "Възраждане" Роберт Янакиев смята, че падането на властта е единствения резонен изход от нещата. "Грехота е да се правят нови избори. Министрите направиха всичко възможно да се стигне дотук", смята той. И допълни, че само Гешев е започнал да си върши работата.

"Знаели са, че идва да работи и ще бръкне в неудобните места. За положението в България сме си виновни само ние. Петков започна управлението с долнопробна лъжа - че няма канадско гражданство. Нямаше как да изкара дълго", подчерта Янакиев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.