По думите му ако до края на тази седмица не се приеме бюджета за ДОО, не могат да бъдат направени плащания на пенсионерите

"Извършват пълен блокаж на дейността на парламента и цялата държава под всякакви предлози, опитвайки се да малтретира с неприемането и забавянето на бюджета. Ако до края на тази седмица не се приеме бюджета за ДОО, не могат да бъдат направени плащания на пенсионерите. Това е много грозна постъпка". Това заяви проф. Георги Михайлов от БСП за "Твоят ден" на NOVA NEWS.

По думите му опозицията си вкарва автогол и ще "изпие горчивата чаша на промяната" на дневния ред на нацията. "Те ще търпят всички негативи от политическото им поведение. Парламентът има изключително важни задачи - приемане на трите фрагмента на актуализацията на бюджета за максимално бързо време", коментира той.. 

Според него известно на лидерите на партиите, блокиращи дейността на парламента е, че средствата по Плана за възстановяване са под риск и трябва да бъдат приети час по-скоро. "БСП ще подкрепи ефективно действащо правителство, защото България няма нужда от предсрочни избори", посочи Михайлов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.