През юни 2021 г. средната цена на бензин А-95 е била около 2.12 лв.

Тази година пътят до морето ще ни струва доста повече в сравнение с миналата. През юни 2021 г. средната цена на бензин А-95 е била около 2.12 лв., което е далеч под моментните ставки на горивата. Отказват ли се хората от лятната почивка провери Антон Чавдаров.

Преди да замирише на море, обикновено мирише на бензин, а тази година на тежък харч за бензин. В момента горивата са с цени, които могат да съсипят всяка почивка или поне да я съкратят.   

„Миналата година бяхме на почивка 10 дни. Тази ще сме 7”, разказа мъж, пътуващ за морето.

„Казвам се Кирил и съм обикновен труженик. С тези цени на горивата едва ли ще може да стигнем от Благоевград до Черно море. Ще изберем по-близка локация”, разказва мъжът.   

Икономист прогнозира 6 лева за литър гориво

Живеещите в Югозападна България предпочитат до отидат на море в Гърция, защото им е по-близо. 25-те стотинки от правителството хората вече не намират за промоция. Струват им се капка бензин в празен резервоар.

За да свалят с някоя стотинка и със собствени умения, шофьорите признават, че планират да не настъпват газта към морето. Така пада средния разход, а от тях разбираме и за други хитрини за по-евтино пътуване.   

„Мога да ви кажа две, които не ги прилагам, защото колите са ми нови. Старите коли, които нямат модерни помпи, могат да се движат с използвано олио. Бензиновите коли могат да се карат с ракия”, коментира един от летовниците.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.