Според Боян Чуков колективният запад преосмисля говоренето за войната

„В момента не може да има преговори между Русия и Украйна, защото Русия започна тази „военна операция”, както те я наричат, с доста сериозно буксуване, доста трудно напредваше в определени части на Украйна, виждаше се сериозна съпротива,"  каза в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS межународният анализатор Милен Керемедчиев.

Според него връщането на руските войски в Югоизточната част на Украйна  вече им дава възможност да обявяват победи. "Докато Русия има победи на този франт, няма смисъл да се преговаря. А за Украйна в момента тези преговори са от страна на губещия,” смята експертът. 

ВОЙНАТА В УКРАЙНА: Продължават боевете за Донбас

Според него в момента има леко забавяне в концентриране помощта на Украйна и това се вижда. По думите му една голяма част от страната за дълги години ще бъде под руско влияние, ако не и да стане част от Руската федерация.

Демонстрация на единство на срещата на лидерите на Г-7 (ВИДЕО)

За Боян Чуков: „Колективният Запад преосмисли, начело със САЩ, тотално това, което говореше до този момент за войната.” Той даде за пример статия със заглавие „Ще оцелее ли Путин” на Светослав Зуног от днес. „В статията се казва, че Русия е много устойчива и че трябва да се забрави, че Украйна ще победи Русия," посочи Чуков.

По думите му на икономическия фронт засега Руся печели, а експертите  казват, че ако така се развиват нещата в икономически план, ЕС може да остане устойчив в началото-средата на есента тази  година, САЩ - до края на годината, а Русия, ако нищо не се промени, ще влезе в турбулентна зона едва пролетта догодина.

Чуков посочи още, че "американските и западноевропейските серизони военни стратези не си правят илюзия, че Украйна ще победи". Анализаторът каза, че вече са се появили прогнози, че: "Украйна ще бъде завладяна тотално 100 % от Руската федерация, включително и западните части, като в случая  даването на оръжия има за цел само да отслаби Руската федерация, тъй като това, което се случва в Украйна, е само увертюра на това, което следва да видим.”

ОРЪЖИЯ НА ПРИЦЕЛ: Спор за това изнасяме ли въоръжение за Украйна (ОБЗОР)

Боян Чуков посочи, че има разногласия по темата за войната между различни страни и добави: "Американците постепенно се оттеглят и казват на Европа: „Оправяйте се сами с Русия.”

И според двамата експерти конфликтът ще бъде дълъг. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.