Той коментира политическата и икономическа ситуация в страната

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отрече, че може да напусне лидерския пост в партията. Коментарът на Борисов дойде след изявление на президента Плевнелиев пред БТВ, че заради евроатлантическото мнозинство бившият премиер бил готов да се оттегли от ръководството на ГЕРБ.

„Хайде малко да спрем да говорим за Бойко Борисов дали трябва да е. Какво ви интересува дали съм лидер, или не? На кого преча? И това каза Плевнелиев сутринта. Това им каза. „ГЕРБ е неговото чедо, неговото дете, как да се махне от децата”. Това ли искате от мен? Да остава като БСП Кирил Петков да си ги боцне. Корнелия Нинова на брошка от едната страна. Христо Иванов от другата с Атанасов. И тези партии вече ги няма. Няма да дам ГЕРБ да стане брошка на никой. ГЕРБ е водеща партия, системна, здрава, евроатлантическа. Мен не ме интересуват лидерите на другите партии”, каза Борисов.

Той коментира и политическата и икономическа ситуация в страната.

„Президентът Румен Радев раздели нацията преди година и половина”, каза Борисов. „Радев днес видя разликата”, продължи той. По думите му, когато ГЕРБ са управлявали, когато президентът пътувал в чужбина, с него отивали министрите, които е поискал. ГЕРБ не са отказвали и консултации.

„Коварният номер, който са замислили на Радев, е да не изтеглят нов дълг. Знаят, че отиваме на избори, и не искат Радев и служебното правителство да имат пари”, каза още Борисов. 

„Свали ви корупцията", обърна се Борисов към управляващите. Преди това каза: 

„Преча им защото нямат победа срещу мен. Нито Атанас Атанасов, нито Корнелия Нинова. Атанасов каза, че са направили повече отколкото аз за 12 години. Прав е – токът поскъпна 5 пъти, газът също поскъпна, нафтата и бензинът са почти двойни”, каза лидерът на ГЕРБ.„Корнелия Нинова да каже защо е 7 лева олиото".

Той отново попита управляващите „кой им е привнесъл инфлацията”.  Борисов смята, че ГЕРБ нямало да позволи поскъпването на петрола, нафтата и газа. "ПП вкараха посредници. Така по половин милиард на месец отиват в чужбина", каза лидерът на ГЕРБ. 

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.