Запознайте се с технологията Dual Core

Ако сте от двойките, които имат различни предпочитания за твърдост и усещане на матрака, то със сигурност сте си задавали въпроса: Как да Ви е удобно и на двамата?

Разбира се, това е нормално, поради факта, че всички сме различни с уникално телесложение, което определя вида на опората и степента на твърдост на матрака, който намираме за най-удобен. Решението да си закупите два различни матрака за Вашето легло, за да е доволен всеки от Вас, не е практично поради две причини:

  1. Ще се получи разстояние между двата матрака, което е доста дразнещо и неприятно, особено ако сте от двойките, които обичат да се гушкат.
  2. Много е вероятно да не успеете да намерите два различни по твърдост и усещане матрака с еднаква височина.

Не изпадайте в паника, няма място за притеснение, защото от водещ производител на италиански матраци са изобретили така наречената технология Dual Core (двойно ядро). Благодарение на тази иновация, сърцевината (ядрото на матрака), която се състои от пластове материали с различна плътност и визкозитет, разполага с две отделни части, които могат да се обръщат и по този начин предлагат два различни вида опора: мека или твърда. Тази технология се предлага само при матраци с ширина над 150 см и за определени модели.

Снимка: Моят матрак

Както виждате на илюстрацията всеки от Вас може да избере предпочитаната твърдост на матрака, за да му е удобно, комфортно и да избегне болки в гърба и кръста, породени от неподходяща за неговото телосложение опора.

Най-елементарно казано получавате два матрака в един калъф. Разкопчавате калъфа, който се разделя на две част посредстви цип, и завъртате ядрото от Вашата страна спрямо предпочитанията си, след което поставяте отново калъфа. Воаля - вече всеки има удобна страна на матрака и сте готови за дълбок и здравословен сън.

Сигурно се питате, ама как така с две части и няма да се усеща дупка между двете половини? Тук също няма място за притеснение, благодарение на съвременните технологии, материалите вложени в матраците с двойно ядро (Dual Core) са изключително прецизно изработени, и по никакъв начин не се усеща пролука между двете им части.

Може би ще се запитате, ами ако и на двамата ни е прекалено мек или твърд? Заради този въпрос, по-горе споменахме, че технологията се прилага в различни модели, които се произвеждат с ядра с различна твърдост. Всеки един от тях е изработен с различни материали, различна плътност на пяната и различно количество вложена мемори пяна. Така че - имате избор!

В магазин за матраци Моят Матрак ще намерите голям избор от матраци с двойно ядро.

И към края на тази надяваме се полезна за Вас статия, искаме да споделим с Вас, че има и други производители на матраци, които предлагат модели с тази технология.

На родния пазар се предлагат и български модели с двойно ядро, и в случай, че желаете такъв няма пречка да инвестирате в български матрак с двойно ядро. Намират се и други предложения на матраци с Dual Core технология внос от Италия.

И накрая, но не на последно място има варианти и за любителите на латексовите матраци. Те също могат да се изработят с две ядра с ралична твърдност, но само и единствено по предватиелна заявка за матрак по поръчка.

Не забравяйте, че матрака е инвестиция!

Лек и комфортен сън!