В него се казва, че действията на Москва са непропорционални на гръцките

Гърция изпрати  демарш до руския посланик в Атина в петък заради експулсирането на осем гръцки дипломати от Русия, съобщи АНА-МПА. Демаршът беше представен от генералния секретар на гръцкото министерство на външните работи, се казва в съобщение на министерството.

В него се добавя, че действията на Москва са непропорционални на мерките, които Гърция е обявила срещу определени руски дипломати. Руснаците са експулсирани като персони нон грата заради извършвана от тях дейност, противоречаща на Виенската конвенция за дипломатическите и консулските отношения, съобщиха от министерството.

Експулсирането на гръцките дипломати, от друга страна, не е имало никакво основание, освен да послужи като непропорционално отмъщение, казаха от министерството, като подчертаха, че по никакъв начин гръцките дипломати не са нарушили Виенската конвенция.

От гръцкото външно министерство  протестираха и срещу съдържанието на последните изявления на руски официални лица, които според него трябва да избягват обобщения и изразяване на обвинения срещу Гърция, които не могат да бъдат потвърдени.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА