Това каза в студиото на “Здравей, България” зам.-председателят на ПГ на “БСП за България”

От БСП не са поставяли условия при разговорите с “Продължаваме Промяната”, но са представили своите приоритети. Това каза в студиото на “Здравей, България” зам.-председателят на ПГ на “БСП за България” Атанас Зафиров. 

“Ние проведохме една среща с ПП, на нея не бяха поставени червени линии и условия. По-скоро говориме за политики. Ние поставихме нашите 4 краткосрочни приоритета и 5 дългосрочни. Приехме в голяма степен и вижданията на нашите партньори каква трябва да бъде управленската програма”, каза Зафиров и допълни:  “Оценяваме факта, че ПП приеха нашето виждане за продължаване на преговорите, а именно кой да бъде кандидатурата за следващия министър-председател”.

Георги Георгиев: Възможно е и други депутати от ИТН да подкрепят кабинета "Василев"

Зафиров бе категоричен, че няма как да бъде реализирана успешна управленска формула в това НС без участието на БСП. 

“Подобен ход би означавал да се промени изцяло формулата на това управление, каквато беше до момента, и да се излъжат гражданите”, заяви той. 

Депутатът изрази надежда, че ще има повече комуникация между коалиционните партньори в състава на бъдещия кабинет “Василев”.

“Надявам се, че Василев ще бъде малко по-премерен в публичните си изяви, особено що се отнася до външната политика и ще заложи на по-голяма диалогичност в взимането на колективни решения. Имаме уверението на Василев, че това ще бъде поправено”, каза Зафиров.

Живодар Терзиев: Надяваме се потребителите да получат своята отстъпка за горивата от събота

По думите още днес започва да работи нов механизъм, който ще функционира между коалиционните партньори. В него предварително ще бъдат обсъждани и взимани важни решения,”които после на политическо ниво ще бъдат превеждани в действия”.

Зафиров коментира и експулсирането на 70 руски дипломати, като каза, че “едно такова действие няма как да няма икономически и други външнополитически последствия за страната”.

“Начинът, по който това беше направено, не отговаря на дипломатическата норма и добрите дипломатически практики, и не отговаря с националния интерес на България”, заяви Зафиров. “Войната рано или късно ще свърши и ние, и Европа, ще тръгнем към нормализиране на отношенията с Руската Федерация”, допълни той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.